Att tycka synd om sig själv – självempati

Vi har länge fått höra att om vi ska komma någon vart i livet så ska vi tänka positivt. Det gäller att formulera visioner och sedan skapa tydliga mål för att kunna skrida till verket.

Men tänk om det inte fungerar för dig ?

Tänk om du befinner dig på en plats som du egentligen inte vill vara? Om alla drömmar och visioner spottar dig i ansiktet ?

Då är kanske självempati något för dig. Vi vet att inget blir bättre av att tycka synd om sig själv. Ändå är det lätt att hamna där emellanåt, eftersom livet inte alltid blir som man vill. Idag ska vi inte vara offer för våra omständigheter, eftersom vi har hört och läst att det är vi själva som bär kraften att förändra våra liv. Vill du hitta läkning för dina svårigheter, kan självempati vara en väg att gå. Det kan vara viktigt att erkänna att livet inte alltid ter sig så¨som du vill ha det. Insikten, ärligheten och uppriktigheten i detta kan ta dig till ett djupare plan, en större insikt. Kan du möta dig själv med acceptans utan att klandra dig, döma dig, känna skuld eller dåligt samvete, kan du finna en väg till läkning.

Det finns ofta en smärta med i detta. Dina förväntningar har inte infriats och det kan göra ont. I detta erkännande kan du komma i kontakt med de bankomliggande orsakerna.  Det kan handla om att du känner dig ensam, besviken, sårad, rädd, känslig eller ledsen. Bakom dessa känslor finns behov som inte är tillfredsställda. Du kanske behöver trygghet, lycka eller oberoende. När du väl förstått behoven bakom dina känslor, öppnas vägen för att på kreativa sätt och med en ny energi finns lösning på ditt problem. 

smiley

Annonser

2 thoughts on “Att tycka synd om sig själv – självempati

  1. Vad mycket klokt jag hittade här hos dig. Ibland måste man få sjunka ner i självempati för att komma vidare. Har precis befunnit mig där och nu går jag vidare och min lista var ett steg mot bättre arbetsliv för min del. Om det sen är realistiskt är en helt annan sak…

  2. Roligt att det är någon fler än mina vänner och min släkt som kikar in ibland 🙂
    Vi får väl se när resan avslutas..fram kommer man ju alltid, på ett eller annat sätt *ler*

    Ha en fortsatt trevlig kväll!
    /S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s