Att vara lycklig på jobbet gynnar karriären

Hittade den här artikeln när jag var inne på SvD :

Roligt på jobbet viktigt för lyckan

Här är ett utdrag ur den artikeln:

Att hur man mår på jobbet påverkar lyckan kanske inte överaskar, men Stefan Rossi, vd på Wise är förvånad över att till exempel utveckling och att ha kul på jobbet hängde mer ihop med lyckokänslan än om man har familj.

– Det framställs ofta en bild av jobbet som ett intrång i att bli lycklig. Den här undersökningen visar att jobbet är viktigare än familjen för att nå lycka och att vi bör ta det ännu mera på allvar hur det är på jobbet.

Denna länk fanns i artikeln ovan Att vara lycklig på jobbet gynnar karriären | Karriär | SvD.

Följande utdrag intresserade mig:

Det visades sig att de minst lyckliga anställda uppgav sig jobba 40 procent av sin arbetstid med det som de var menade att göra. Lyckliga å sin sida uppgav istället att de jobbade 80 procent av arbetstiden med sina arbetsuppgifter.

– Det innebär att de (olyckliga) lägger ner två dagar i veckan på riktigt arbete, medan deras lyckliga kollegor lägger ner fyra dagar, säger Jessica Pryce-Jones till tidningen Forbes

Å andra sidan är mer olyckliga medarbetare mindre kreativa, har en sämre förmåga att lösa problem och smittar dessutom ofta andra med sin mer negativa syn på livet.

Hade precis en diskussion med en kollega kring det här med anställda som smittar sina kollegor med sitt gnäll och negativa attityd. Vissa människor är det omöjligt att ändra på trots att man försökt med allt. Den anställde måste ju själv vilja förändra sig och ofta tycker de att felet ligger hos alla andra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s